Aan het begin van het vormen van mijn concept voor mijn collectie boeide het me hoe er nu tegen mode aangekeken wordt, in vergelijking tot vroeger. Vroeger draaide kleding puur om functionaliteit en vervulde je er een soort levensbehoeftes mee: het hield je warm tegen de kou en bood je bescherming. Vandaag de dag is kleding niet meer zo functioneel als deze ooit was. Een berenvel tegen de kou is niet meer genoeg, we houden met mode een zoektocht naar onze ideale identiteit. Vorm, kleur en materiaal zijn daarin enkel expressiemiddelen geworden.

Alleen zijn de keuzemogelijkheden eindeloos en zien we om ons heen, door bijvoorbeeld media, constant betere versies van onszelf. Op deze manier kan je je ideale identiteit helemaal niet voltooien. Je blijft willen verbeteren, wat ervoor zorgt je blijft kopen. Je kledingkast barst bijna uit zijn voegen en toch heb je geen idee wat je aan moet trekken.
Met mijn collectie toon ik op een speelse wijze dat de functie van kleding nergens meer op slaat. Ik dik het functieloze aspect aan en verbeeld de overdadigheid en overvloed aan keus.

Je bent nooit af. It’s – A NEVER ENDING STORY

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s